top of page
Η παράδοση αναφέρει, ότι στην περιοχή της Βιτάστας που σήμερα βρίσκεται ο αμπελώνας του Γ. Χαραλαμπόγλου υπήρχε ένας μεγάλος βράχος με σπηλιά. Εκεί βρήκε καταφύγιο μια λύκαινα που γέννησε και ανέθρεψε τα λυκόπουλα της και εξοικειώθηκε με τους ανθρώπους τόσο πολύ που την θεώρησαν φύλακα των αμπελώνων τους. Από τότε οι κάτοικοι έδωσαν στην περιοχή την ονομασία Λυκόπετρα και αυτή αναβίωσε στα κρασιά του Γ. Χαραλαμπόγλου καλλιεργώντας στις πλαγιές του βράχου τους βιολογικής γεωργίας αμπελώνες του.
Xρυσό βραβείο στον 16ο & 15οδιαγωνισμό κρασιού του Βερολίνου
Αργυρό μετάλιο στη Διεθνή έκθεση Οίνων Θεσσαλονίκης Detrop Oenos 2016

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΡΡΕΣ

Sauvignon Blanc

Ασύρτικο

Λευκός Ξηρός Βιολογικός Οίνος 

Οινοποίηση:

Προζυμωτική εκχύλιση στους 8-10°C για 12 ώρες. Αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες και θερμοκρασίες 17-19°C.

 

Χαρακτηριστικά:

Λαμπερό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγιες. Αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών ανθέων, πλούσιο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα.

Syrah

Cabernet Franc

Ερυθρωπός Ηµίγλυκος  Οίνος

Χαρακτηριστικά:

Λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα. Αρωματικές νότες κόκκινων φρούτων. Λιπαρό στόμα και φρουτώδη αρωματική επίγευση

Cabernet Sauvignon Merlot

Ερυθρός Ξηρός Βιολογικός Οίνος 

Χρυσό Βραβείο Berliner Wine Trophy

 

Χαρακτηριστικά:

Αρωματική πολυπλοκότητααπό μικρά κόκκινα φρούτα, μαύρο πιπέρι και πράσινη πιπεριά. 

Η "αυστηρότητα" του Cabernet Sauvignon συμπληρώνεται αρμονικά με τη βελούδινη υφή του Merlot. Καλοδομημένο με ζωηρές τανίνες.

O oίνος ωριμάζει σε γαλλικής δρυός βαρέλια για 8 μήνες.

 

Συνοδεύει:

κυνήγι, κόκκινα κρέατα, κίτρινα τυριά. 

bottom of page