©2018 Κτήμα Χαραλαμπόγλου/Domaine Charalaboglou

design by Eleni Zevgaridou

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Αμπελώνας Βιολογικής Καλλιέργειας

Γεώργιος Ν. Χαραλαμπόγλου
Κρηνίδα Σερρών Δήμου Αμφίπολης, 620 47

Domaine Charalaboglou - A vineyard of organic farming

Municipality of Amfipolis, Krinida Serres - GR620 47, Greece

T. (+30) 23240 91756 • charalaboglou@gmail.com

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΡΡΕΣ

Η παράδοση αναφέρει, ότι στην περιοχή της Βιτάστας που σήμερα βρίσκεται ο αμπελώνας του Γ. Χαραλαμπόγλου υπήρχε ένας μεγάλος βράχος με σπηλιά. Εκεί βρήκε καταφύγιο μια λύκαινα που γέννησε και ανέθρεψε τα λυκόπουλα της και εξοικειώθηκε με τους ανθρώπους τόσο πολύ που την θεώρησαν φύλακα των αμπελώνων τους. Από τότε οι κάτοικοι έδωσαν στην περιοχή την ονομασία Λυκόπετρα και αυτή αναβίωσε στα κρασιά του Γ. Χαραλαμπόγλου καλλιεργώντας στις πλαγιές του βράχου τους βιολογικής γεωργίας αμπελώνες του.
Xρυσό βραβείο στον 16ο & 15οδιαγωνισμό κρασιού του Βερολίνου
Αργυρό μετάλιο στη Διεθνή έκθεση Οίνων Θεσσαλονίκης Detrop Oenos 2016

Cabernet Sauvignon Merlot

Ερυθρός Ξηρός Βιολογικός Οίνος 

Χρυσό Βραβείο Berliner Wine Trophy

 

Χαρακτηριστικά:

Αρωματική πολυπλοκότητααπό μικρά κόκκινα φρούτα, μαύρο πιπέρι και πράσινη πιπεριά. 

Η "αυστηρότητα" του Cabernet Sauvignon συμπληρώνεται αρμονικά με τη βελούδινη υφή του Merlot. Καλοδομημένο με ζωηρές τανίνες.

O oίνος ωριμάζει σε γαλλικής δρυός βαρέλια για 8 μήνες.

 

Συνοδεύει:

κυνήγι, κόκκινα κρέατα, κίτρινα τυριά. 

Sauvignon Blanc

Ασύρτικο

Λευκός Ξηρός Βιολογικός Οίνος 

Οινοποίηση:

Προζυμωτική εκχύλιση στους 8-10°C για 12 ώρες. Αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενες συνθήκες και θερμοκρασίες 17-19°C.

 

Χαρακτηριστικά:

Λαμπερό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγιες. Αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών ανθέων, πλούσιο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα.

Syrah

Cabernet Franc

Ερυθρωπός Ηµίγλυκος  Οίνος

Χαρακτηριστικά:

Λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα. Αρωματικές νότες κόκκινων φρούτων. Λιπαρό στόμα και φρουτώδη αρωματική επίγευση