©2018 Κτήμα Χαραλαμπόγλου/Domaine Charalaboglou

design by Eleni Zevgaridou

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Αμπελώνας Βιολογικής Καλλιέργειας

Γεώργιος Ν. Χαραλαμπόγλου
Κρηνίδα Σερρών Δήμου Αμφίπολης, 620 47

Domaine Charalaboglou - A vineyard of organic farming

Municipality of Amfipolis, Krinida Serres - GR620 47, Greece

T. (+30) 23240 91756 • charalaboglou@gmail.com

η ιστορία μας

Μνήμες και όνειρα που χόρεψαν πάνω από τις βραχώδεις παραλίες και τους αμπελώνες της Νικομήδειας της Μ. Ασίας, ταξίδεψαν με τους πρόσφυγες και ρίζωσαν στους πρόποδες του Δ. Παγγαίου, στην περιοχή όπου μύθοι, αλήθειες και παραδόσεις λένε ότι καλλιεργήθηκε το αμπέλι από την αρχαιότητα και λατρεύτηκε ο Διόνυσος.

Εδώ η οικογένεια Χαραλαμπόγλου, μπόλιασε το Φουλατζίκι με την δροσιά του Παγγαίου, με τα νερά του Αγγίτη, με τον ήλιο της Βιτάστας και αναβίωσε τους αμπελώνες με πολύ μεράκι και περισσή φροντίδα.

Στα υπόγεια του οινοποιείου ωριμάζουν τα κρασιά σε δρύινα βαρέλια και ο περιορισμένος αριθμός φιαλών συμφιλιώνεται υπομονετικά με τον χρόνο.

διακρίσεις

Berliner Wein Trophy 2011

Χρυσό μετάλλιο για το Lycopetra Red 2008

 

Berliner Wein Trophy 2012

Χρυσό μετάλλιο για το Lycopetra Red 2009

 

Concours Mondial Bruxelles 2013

Χρυσό μετάλλιο για το Bstasis Λευκός 2012

 

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2013

Concours International Du Vin • Thessaloniki

Χρυσό μετάλλιο για το Bstasis Λευκός 2012

 

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2016

Ασημένιο μετάλλιο για το Lycopetra  Λευκός 2015

O Γιώργος Χαραλαμπόγλου ξετύλιξε το νήμα με τις ιστορίες των παππούδων για κρασιά και τσίπουρα και ύφανε το δρόμου του κρασιού στον μικρό αμπελώνα, μόλις 2 στρεμμάτων, του πατέρα του Νικόλα. Με κόπο, υπομονή και επιμονή από το 1977 ο αμπελώνας απλώθηκε σε 150 στρέμματα βιολογικής καλλιέργειας αμπέλου στις πλαγιές του Παγγαίου στην Κρηνίδα Σερρών του Δήμου Αμφίπολης. Το έτος 1999 ίδρυσε την εταιρεία εμφιάλωσης κρασιών και το 2003 άρχισε η κατασκευή του επισκέψιμου οινοποιείου μέσα στον αμπελώνα με αίθουσα υποδοχής υπερσύγχρονα μηχανήματα εμφιάλωσης.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί και να γνωρίσει από κοντά την όλη διαδικασία της βιολογικής καλλιέργειας των ντόπιων και ελληνικών ποικιλιών Κόνιαρος, Ασσύρτικο, Μαλλαγουζιά, Μοσχάτο, Ροδίτη και των διεθνών γνωστών ποικιλιών Sauvignon Blanc, Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot από τις οποίες ποικιλίες παράγονται τα αντίστοιχα κρασιά του κτήματος.

Η πιστοποίηση του οινοποιείου με ISO 22000 και HACCP δημιουργεί σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης για την όλη διαδικασία υγιεινής οινοποίησης και δηλώνει την άριστη ποιότητα του κρασιού.

Berliner Wein Trophy
Berliner Wein Trophy