

η ιστορία μας
Μνήμες και όνειρα που χόρεψαν πάνω από τις βραχώδεις παραλίες και τους αμπελώνες της Νικομήδειας της Μ. Ασίας, ταξίδεψαν με τους πρόσφυγες και ρίζωσαν στους πρόποδες του Δ. Παγγαίου, στην περιοχή όπου μύθοι, αλήθειες και παραδόσεις λένε ότι καλλιεργήθηκε το αμπέλι από την αρχαιότητα και λατρεύτηκε ο Διόνυσος.
Εδώ η οικογένεια Χαραλαμπόγλου, μπόλιασε το Φουλατζίκι με την δροσιά του Παγγαίου, με τα νερά του Αγγίτη, με τον ήλιο της Βιτάστας και αναβίωσε τους αμπελώνες με πολύ μεράκι και περισσή φροντίδα.

Στα υπόγεια του οινοποιείου ωριμάζουν τα κρασιά σε δρύινα βαρέλια και ο περιορισμένος αριθμός φιαλών συμφιλιώνεται υπομονετικά με τον χρόνο.
διακρίσεις





Berliner Wein Trophy 2011
Χρυσό μετάλλιο για το Lycopetra Red 2008
Berliner Wein Trophy 2012
Χρυσό μετάλλιο για το Lycopetra Red 2009
Concours Mondial Bruxelles 2013
Χρυσό μετάλλιο για το Bstasis Λευκός 2012
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2013
Concours International Du Vin • Thessaloniki
Χρυσό μετάλλιο για το Bstasis Λευκός 2012
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2016
Ασημένιο μετάλλιο για το Lycopetra Λευκός 2015

O Γιώργος Χαραλαμπόγλου ξετύλιξε το νήμα με τις ιστορίες των παππούδων για κρασιά και τσίπουρα και ύφανε το δρόμου του κρασιού στον μικρό αμπελώνα, μόλις 2 στρεμμάτων, του πατέρα του Νικόλα. Με κόπο, υπομονή και επιμονή από το 1977 ο αμπελώνας απλώθηκε σε 150 στρέμματα βιολογικής καλλιέργειας αμπέλου στις πλαγιές του Παγγαίου στην Κρηνίδα Σερρών του Δήμου Αμφίπολης. Το έτος 1999 ίδρυσε την εταιρεία εμφιάλωσης κρασιών και το 2003 άρχισε η κατασκευή του επισκέψιμου οινοποιείου μέσα στον αμπελώνα με αίθουσα υποδοχής υπερσύγχρονα μηχανήματα εμφιάλωσης.
Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί και να γνωρίσει από κοντά την όλη διαδικασία της βιολογικής καλλιέργειας των ντόπιων και ελληνικών ποικιλιών Κόνιαρος, Ασσύρτικο, Μαλλαγουζιά, Μοσχάτο, Ροδίτη και των διεθνών γνωστών ποικιλιών Sauvignon Blanc, Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot από τις οποίες ποικιλίες παράγονται τα αντίστοιχα κρασιά του κτήματος.



Η πιστοποίηση του οινοποιείου με ISO 22000 και HACCP δημιουργεί σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης για την όλη διαδικασία υγιεινής οινοποίησης και δηλώνει την άριστη ποιότητα του κρασιού.