©2018 Κτήμα Χαραλαμπόγλου/Domaine Charalaboglou

design by Eleni Zevgaridou

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Αμπελώνας Βιολογικής Καλλιέργειας

Γεώργιος Ν. Χαραλαμπόγλου
Κρηνίδα Σερρών Δήμου Αμφίπολης, 620 47

Domaine Charalaboglou - A vineyard of organic farming

Municipality of Amfipolis, Krinida Serres - GR620 47, Greece

T. (+30) 23240 91756 • charalaboglou@gmail.com

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΡΡΕΣ

Lykopetra white wine

Chardonnay  Μαλαγουζιά

Λευκός Ξηρός Βιολογικός Οίνος 

Αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή έκθεση Οίνων Θεσσαλονίκης Detrop Oenos 2016 το Λυκόπετρα Λευκός ξηρός του 2015

Χαρακτηριστικά:

Λαμπερό χρυσοπράσινο χρώμα. Αρωματική πολυπλοκότητα από δροσερές νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Πλούσιο και γεμάτο στο στόμα με κρεμώδη υφή, παρουσιάζει εξαιρετική ισορροπία λιπαρότητας και οξύτητας.
 

Συνοδεύει:

λευκά κρέατα, τυριά, θαλασσινά.

Lykopetra Roze wine

Syrah

Cabernet Sauvignon

Ερυθρωπός Ξηρός 

Βιολογικός Οίνος 

Χαρακτηριστικά:

Aρώματα μικρών κόκκινων και μαύρων φρούτων με νότες cassis.
Σύνθετη αρωματική παλέτα κόκκινων φρούτων και στο στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και φρουτώδη επίγευση.

 

Συνοδεύει:

δροσερές πράσινες σαλάτες και ψητά κρέατα.

Lykopetra red wine

Cabernet Sauvignon Merlot

Ερυθρός Ξηρός Βιολογικός Οίνος 

Xρυσό βραβείο στον 16ο & 15ο διαγωνισμό κρασιού του Βερολίνου το Λυκόπετρα Ερυθρός ξηρός του 2009 & 2008 αντιστοίχως

Χαρακτηριστικά:

Αρωματική πολυπλοκότητα από μικρά κόκκινα φρούτα, μαύρο πιπέρι και πράσινη πιπεριά. 

Η "αυστηρότητα" του Cabernet Sauvignon συμπληρώνεται αρμονικά με τη βελούδινη υφή του Merlot. Καλοδομημένο με ζωηρές τανίνες. O oίνος ωριμάζει σε γαλλικής δρυός βαρέλια για 8 μήνες.

 

Συνοδεύει:

κυνήγι, κόκκινα κρέατα, κίτρινα τυριά. 

Η παράδοση αναφέρει, ότι στην περιοχή της Βιτάστας που σήμερα βρίσκεται ο αμπελώνας του Γ. Χαραλαμπόγλου υπήρχε ένας μεγάλος βράχος με σπηλιά. Εκεί βρήκε καταφύγιο μια λύκαινα που γέννησε και ανέθρεψε τα λυκόπουλα της και εξοικειώθηκε με τους ανθρώπους τόσο πολύ που την θεώρησαν φύλακα των αμπελώνων τους. Από τότε οι κάτοικοι έδωσαν στην περιοχή την ονομασία Λυκόπετρα και αυτή αναβίωσε στα κρασιά του Γ. Χαραλαμπόγλου καλλιεργώντας στις πλαγιές του βράχου τους βιολογικής γεωργίας αμπελώνες του.